Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 04.04.2022

Koldkrigsmuseum når en milepæl

Fredag den 1. april kunne vi fejre rejsegildet for det nye velkomst- og udstillingscenter ved REGAN Vest - Danskernes Koldkrigsmuseum i Rold Skov i Nordjylland, som vi udvikler sammen med Thøgersen & Stouby, SLA og NIRAS for Nordjyske Museer og Ejendomsfonden REGAN Vest.

Blandt talerne rejsegildet var Per Lyngby, næstformand i Ejendomsfonden REGAN Vest og formand for bestyrelsen på Nordjyske Museer, Jeppe Ugilt, Viceborgmester i Rebild Kommune samt vores egen arkitekt og associerede partner Mikkel Seier Christoffersen. Han fremhævede i sin tale kontrasten mellem den hemmelige bunker og den nye bygning, der nu pakker fortællingen om den kolde krig ud.

”Det usynlige REGAN Vest får med velkomst- og udstillingsbygningen en synlig tilføjelse. Det, der var hemmeligt og gemt under jorden, bliver nu åbnet op, og bygningen, vi fejrer rejsegildet for i dag, vil blive et synligt vidnesbyrd om, at fortællingen om den kolde krig aldrig må glemmes, men derimod skal formidles. Og det budskab er jo desværre blevet helt uvirkeligt aktuelt og vigtigt,” fortalte Mikkel i sin tale.

Det nye velkomst- og udstillingscenter forventes at åbne for offentligheden ved udgangen af året.

Læs mere om det nye velkomst- og udstillingscenter

Regan vest Exterior DAY
Det nye velkomst- og udstillingscenter er skabt som fire sorte bokse gemt dybt i skoven - inspireret af den mystik, der i årtier har præget Danmarks mest hemmelighedsfulde bunker 60 meter under jorden i Rold Skov i Nordjylland.
1 Rejsegilde REGAN Vest 1
Rejsegildet bød på taler fra Per Lyngby, , næstformand i Ejendomsfonden REGAN Vest og formand for bestyrelsen på Nordjyske Museer, Jeppe Ugilt, viceborgmester i Rebild Kommune og vores associerede partner Mikkel Seier Christoffersen (Foto: Lars Horn for Nordjyske Museer)
2 Rejsegilde REGAN Vest
Mikkel talte om de arkitektoniske visioner bag den nye velkomst- og udstillingsbygning. (Foto: Lars Horn for Nordjyske Museer)