Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

05.09.2019

Etablerer dokumentationsteam

Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien har vi etableret et team dedikeret til at dokumentere arkitekturens sociale og økonomiske effekt. Det sker som led i at stille arkitekturen stærkere i markedet og den offentlige meningsdannelse.

Johanne Mose Entwistle Dokumentationschef AART
Johanne Mose Entwistle står i spidsen for dokumentationsteamet.

"Byer og bygninger er kraftfulde katalysatorer. Det er her nøglen til at forandre og forbedre de mest fundamentale omgivelser for vores liv ligger - hvordan vi bor, lærer, arbejder og, ja, lever og ånder," fortæller partner og CEO Torben Skovbjerg Larsen og tilføjer:

"Derfor er arkitektur for betydningsfuld til at blive reduceret til et spørgsmål om æstetik, som det er tilfældet i den offentlige debat. Arkitektur som noget effektskabende er fraværende, og netop det vil vi gøre op med. Med det ambitiøse sigte at åbne verdens øjne for arkitekturens betydning for at udvikle organisationer og samfund."

Løfter sløret for teamet
Omtalen i danske medier taler sit tydelige sprog: arkitektur omtales næsten fem gange så ofte som noget formskabende end effekt- eller forretningsskabende. Det viser data fra Infomedia. Derfor har vi valgt at etablere et dedikeret dokumentationsteam, og efter at have brugt det seneste år på at køre teamet i stilling internt, er vi nu klar til at løfte sløret for det strategiske initiativ - med dokumentation af arkitekturens effekt for øje.

I spidsen for teamet står Johanne Mose Entwistle. Hun blev hentet til AART architects i begyndelsen af året og trækker på erfaring som antropolog og labchef hos Alexandra Instituttet og innovationskonsulent hos Center for Innovation i Aarhus Kommune. Som dokumentationschef har hun indtil videre etableret teamet i tæt samspil med vores interne processer - fra konceptudvikling til projektering - og fremadrettet vil hun videreudvikle vores effektfulde dokumentationsarbejde, så det står som et stadig stærkere værditilbud til kunder og samarbejdspartnere.

Vil gøre en målbar forskel
"Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien kan vi yde før-målinger og efter-målinger af et projekt. Med målingerne giver vi indsigt i projektets sociale og økonomiske effekter. En indsigt, som vi bruger til at kvalificere, ikke alene det givne projekt, men også vores fremtidige projekter - med det klare sigte at gøre en målbar og mærkbar forskel vores kunder og samfundet i bred forstand," fortæller Johanne Mose Entwistle.

"Vores trang til at skabe er derfor aldrig uden viljen til at følge op. For det er ved at genbesøge vores opførte projekter, at vi skaber et solidt, fagligt fundament for at udvikle verden omkring os. Et fundament, som jeg ser frem til at bygge videre på og løfte ind i vores mange spændende samarbejder i hele Skandinavien," tilføjer hun.

Dokumentationsteamet er allerede engageret i flere projekter og strategiske samarbejder - blandt meget andet samarbejder teamet aktuelt med Aalborg Universitet og Københavns Universitet om en ansøgning med fokus på at få tilknyttet op til to erhvervs-ph.d.er.