Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark / 29.03.2020

Transformeret skole er med i opløbet til Danmarks bedste renovering

Fjordsgade Forenings- og Fritidshus er indstillet til RENOVER prisen 2020, der hædrer Danmarks bedste renovering. I juni offentliggøres de 4-6 nominerede projekter, og til september kåres vinderprojektet ved en stor prisfest.

2 AART Fjordsgade AART 2018

N.J. Fjordsgade Skole har i mere end 100 år tjent som skole på Frederiksbjerg i Aarhus. Men med etableringen af den nye Frederiksbjerg Skole udtjente den i 2018 sit formål, hvorfor vi i samarbejde med Tækker, Færch & Co. og Lokale & Anlægsfonden har renoveret og transformeret den bevaringsværdige bygning til et forenings- og fritidshus, hvor aarhusianere i dag kan dyrke alt fra e-sport, yoga og boksning til undervisning i kreative, sproglige og musiske fag.

Det nye Fjordsgade Forenings- og Fritidshus demonstrerer således, hvordan bevaringsværdige bygninger kan bringes i spil på ny, så de fortsat skaber værdi for byer og lokalsamfund. På mange måder havde det været lettere at rive den gamle skole ned og bygge nyt, men bygningens iboende kvaliteter gjorde den til en både social og kulturel ressource – frem for industrielt affald. For at bevare og bygge videre på bydelens sociale og kulturelle DNA er renoveringen og transformationen af skolen derfor udført med stor omhu.

Det er gjort ud fra tanken om at skabe størst mulig værdi ved at efterlade et så lille arkitektonisk aftryk som muligt. Bag facader og vægge gemmer sig et gennemgribende renoveringsarbejde, mens huset på overfladen – inde som ude – står smukkere end nogensinde, hvor moderne kontraster smelter næsten usynligt sammen med de historiske rammer. Et arkitektonisk koncept, der i ét greb fornyer bygningen samtidig med at forstærke dens unikke håndværk, historie og relevans for bydelens borgere i dag.

Læs mere om Fjordsgade Forenings- og Fritidshus