Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Norge / 27.04.2020

AART deltager i konkurrence om blandet bydel i Ski

Bane Nor Eiendom står klar med en milliardinvestering til at udvikle området ved Ski station syd for Oslo til en blandet bydel. Som et af tre arkitektteams er vi sammen med SLA inviteret til at deltage i konkurrencen.

Ski station Bane Nor
Vi har frem til sommeren til at udvikle vores forslag til den nye bydel ved Ski station. Foto: Bane Nor Eiendom

I dag fylder pendlerparkering det meste af området ved Ski station, men Bane Nor Eiendom har ambitioner om at udvikle området til en blandet bydel med boliger, kontorer og hoteller i tæt samspil med den kollektive trafik. Ambitionen er at bygge op til 140.000 kvadratmeter svarende til en investering på rundt regnet fem milliarder norske kroner.

"Vores mål er, at flere skal rejse kollektivt, cykle eller gå i hverdagen, og det lægger vi til rette for, når vi udvikler arbejdspladser og boliger ved Follos (red. Follo er navnet på et planlagt nyt dobbelt jernbanespor mellem Oslo og Ski) største knutepunktet," fortæller Rune Breivik, projektchef i Bane Nor Eiendom.

En stor del af området benyttes i dag til pendlerparkering for togrejsende. For at fremme den kollektive transport ønsker Bane Nor Eiendom at opretholde parkeringsmuligheden for de mange rejsende, hvorfor det skal tænkes ind i udviklingen af den nye blandede bydel.

Som et af de tre inviterede arkitektteams har vi frem til at sommeren til at udvikle vores forslag til bydelen, hvorefter alle tre forslag offentliggøres, så naboer og øvrige aktører har mulighed for at kommentere forslagene, inden det endelige vinderforslag udpeges.