Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 02.12.2019

Det betaler sig at bygge fællesskaber

123 millioner kroner. Så meget vil den årlige værditilvækst i Danmark potentielt vokse, hvis alle kollegier ligesom Bikuben Kollegiet i København designes med fællesskabet i fokus. Det viser en ny undersøgelse, som vi har udarbejdet med det formål at kaste nyt lys på arkitekturens evne til at modvirke ensomhed blandt unge og frafald i løbet af deres studietid.

Bikuben Kollegiet 2019 AART 14 H

"For os handler arkitektur om mere og andet end form. Det handler først og fremmest om effekt. Derfor arbejder vi strategisk med at genbesøge vores opførte projekter for at dokumentere effekten af de muligheder, vi sammen med vores mange gode samarbejdspartnere har skabt med arkitekturen."

Det fortæller Johanne Mose Entwistle, antropolog og dokumentationschef hos AART, som netop har afsluttet en undersøgelse af Bikuben Kollegiet, som vi tegnede tilbage i 2007. I spidsen for vores dokumentationsteam har hun genbesøgt kollegiet for at studere dets sociale effekt og sætte tal på dets samfundsøkonomiske potentiale - og resultatet er tankevækkende. For ikke alene modvirker Bikuben Kollegiet ensomhed bedre end andre kollegier i Danmark. Var alle kollegier som Bikuben Kollegiet, ville den årlige værditilvækst i Danmark potentielt være 123 millioner kroner højere på grund af mindre uddannelsesfrafald.

Læs hele pressemeddelelsen

Læs mere om Bikuben Kollegiets sociale og samfundsøkonomiske effekt