Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

16.12.2019

Akutcenter hædret som et af årets bedste byggerier

Blot få dage efter at Kronprinsesse Mary indviede det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg, bliver det hædret som et af årets bedste byggerier i Danmark.

Viborg Akutcenter AART 13 High
Det nye akutcenter føjer 25.500 højt specialiserede kvadratmeter til det eksisterende regionshospital.

Det nye akutcenter fik en hædrende omtale ved uddelingen af Årets Byggeri 2019 for sin evne til at sætte patienten i centrum gennem et nuanceret arbejde med dagslys, materialer, udearealer og udsigt. Komitéen bag Årets Byggeri fremhæver samtidig flowet som en særlig kvalitet, da kort afstand mellem de enkelte specialer og funktioner skaber mere sammenhængende patientforløb med en hurtig og præcis behandling. For hver unødig meter, som personalet skal bevæge sig, har betydning for, ikke alene patienternes sikkerhed, men også for arbejdsmiljøet og hospitalets økonomi på sigt.

"Det er et velargumenteret projekt med hensyn til både patienter og personale, men med hovedfokus på patienterne, fordi man har vendt systemet om og bygget det hele op omkring de syge og ikke de, som er på arbejde. Det betyder blandt andet, at de fleste patienter kan behandles i akutmodtagelsen og ikke skal videre i systemet og indlægges. Det sparer tid og penge og er samtidig mere trygt for patienten, som kun skal relatere sig til ét sted," fremhæver komitéen.

Læs mere om Årets Byggeri

Læs mere om det nye akutcenter

191209 indvielse af akutcentret dsc0536 1040px
Kronprinsesse Mary stod mandag den 9. december for den royale indvielse af akutcentret.