Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

29.05.2019

Aker Sygehus når en milepæl

Med konceptfaserapporten afleveret har udviklingen af det nye Aker Sygehus i Oslo nået en milepæl.

I januar 2018 vandt vi konkurrencen om at udvikle det nye Aker Sygehus. Siden har vi sammen med Nordic, Cowi, Norconsult, Bjørbekk Lindheim og Metier OEC arbejdet med at videreudvikle konceptet for det mere end 150.000 kvadratmeter store sygehus. Et arbejde, hvor vi nu har nået en milepæl med afleveringen af konceptfaserapporten, der skal danne grundlag for Helse Sør-Øst RHF og Oslo styrets videre udvikling af sygehuset som en del af Oslo Universitetssygehus.

”Med konceptet for Aker Sygehus åbner vi for nye perspektiver på, hvordan man kan skabe et både empatisk og effektivt sygehusbyggeri. Det gør vi med et stærkt team af samarbejdspartnere, hvor vi sammen trækker på erfaring fra flere af Nordens største sygehusbyggerier,” siger Nanna Flintholm, associeret partner i AART architects.

Tro mod de oprindelige intentioner har videreudviklingen af konceptet fortsat ’Udsigten’ som tema. Det nye Aker Sygehus vil derfor rejse sig over den norske hovedstad med fokus på at skabe et lyst og helende miljø, hvor udsigten åbner byen, de grønne tage og rekreative uderum for patienter og personale. Samtidig er sygehuset designet, så det enkelt og effektivt kan tilpasses eventuelle ændringer i den videre planlægning.

Læs mere om Aker Sygehus