Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

26.03.2019

AART skal udvikle Norges første protonterapicenter

Sammen med Norconsult, Henning Larsen Architects, Momentum Arkitekter, Bygganalyse og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører skal vi udarbejde forprojektet til det kommende klinik- og protonbyggeri på Radiumhospitalet i Oslo.

Vi ser frem til en spændende proces, hvor vi som team vil trække på en bred erfaring og dyb faglighed med sigte på at skabe et sundhedsfagligt miljø i international særklasse.
Anders Strange, partner i AART og daglig leder af vores kontor i Oslo
Aart_anders-strange

Protonbygningen bliver på cirka 10.000 kvadratmeter og vil give helt nye muligheder for behandling af kræft. Det vil ske i form af protonterapi, hvor patienter får stråling med protoner. Det er en ny behandlingsform, som der er store forventninger til, og protonbygningen bliver et af to protonterapicentre i Norge og det første i sin slags i landet.

Det kræver derfor højt specialiserede kompetencer at løfte opgaven, hvorfor brugen af blandt andet BIM og digitale løsninger vil blive en fuldt integreret del af forprojektet. For at løfte opgaven vil der samtidig lægges op til et tæt samarbejde mellem rådgivningsteamet og projektorganisationen bestående af Helse Sør-Øst og Oslo Universitetssygehus.

Ud over protonbygningen består opgaven også af at udvikle en klinikbygning på cirka 33.000 kvadratmeter. De mange kvadratmeter vil blive fordelt på en sengefløj og behandlingsfløj og vil blandt andet rumme 155 en-sengsstuer med bad, 10 operationsstuer, 53 poliklinikker og ambulatorier og 13 rum til billeddiagnostik.