Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Danmark / 03.05.2020

AART skal lave udviklingsplan for Brendstrupkilen i Aarhus

Som en del af teamet med Stadt i spidsen skal vi lave udviklingsplanen for Brendstrupkilen i Aarhus N - et udviklingsområde på 686.866 kvadratmeter, hvoraf 384.203 kvadratmeter er fredskovspligtigt areal.

Brendstrupkilen Nyhed Hjemmeside AART 2
Udviklingsområdet ligger som en grøn kile mellem Tilst og Skejby i det nordlige Aarhus.

I et team ledet af Stadt og med CFBO, SLA, Urban Creators, Orbicon/WSP, Living Cities, Metabolic og Moonn ombord skal vi sammen med Aarhus Kommune lave udviklingsplanen for Brendstrupkilen. Det blev besluttet af Aarhus byråd onsdag den 29. april, hvor der også blev indgået aftale med Stadt om køberetten til udviklingsområdet mellem Skejby og Tilst.

"Det er afgørende for mig, at vi får udarbejdet en plan, der samler interesserne for både erhvervslivet, landsbyerne og naturen i området. Derudover skal byudviklingen bidrage til finansiering af en vejforbindelse mellem Viborgvej og Paludan Müllers Vej. Jeg tror på, at vi ved at arbejde med vejforbindelse og byudvikling samtidig sikrer et gennemtænkt, samlet projekt," udtaler rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V).

I første omgang skal de fysiske og strategiske grundlag for udviklingen af kilen klarlægges sammen med kommunen og de øvrige aktører i området. Derefter går arbejdet i gang med at udarbejde udviklingsplanen, der ifølge planen skal være færdig ultimo 2020.