Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

26.08.2019

Konkurrerer om Københavns nye bæredygtige bydel

Vi er blevet inviteret til at deltage i arkitektkonkurrencen om udviklingen af Danmarks største bydel bygget i træ og genbrugsmaterialer – og med en rigdom af rekreative områder, der forbinder bydelen med naturen.

Bydelen ’Vejljandskvarteret’ bliver Københavns nye bydel på Amager, og vi ser frem til at give vores bud på at forløse PensionDanmark og By & Havns vision om at hæve barren for bæredygtig byudvikling. 2.000 boliger certificeret efter de højeste standarder for bæredygtighed vil således danne ramme om den nye bydel, samtidig med at mere end en tredjedel af det 18,1 hektar store område reserveres til natur og rekreative områder, så der skabes forbindelser ud til den omkringliggende Amager Fælled.

”Arkitektkonkurrencen på Vejlandskvarteret bliver unik, og jeg er utroligt spændt på at se de forslag, som arkitektfirmaerne kommer med. Vi har mærket en stor interesse for at bidrage til udviklingen af dette område, og vi kan se, at bæredygtighed og natur vægtes højt. Her bliver der virkelig mulighed for at få afprøvet de bæredygtige tanker og udtryk og vise, at Danmark er helt i front – både når det kommer til arkitektur, men også i forhold til bæredygtige løsninger i samspil med naturen,” udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Læs mere om konkurrencen