Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

23.04.2019

AART forvandler havnefront syd for Oslo

Sammen med Asplan Viak er vi valgt til opgaven om at forvandle Holmestrand havnefront til en levende havnebydel, Backe-kvartalet, med caféer, restauranter, butikker og op til 120 lejligheder. Bag opgaven står det norske ejendomsudviklingsselskab Tress Asset Management.

"Vi har indsendt et reguleringsforslag for Backe-kvartalet i centrum af Holmestrand. Området ligger fantastisk midt mellem havnefronten og den nye Holmestrand station. Området rummer derfor rigtig gode muligheder for udviklingen af cirka 12.000 kvadratmeter bolig og erhverv. Vi planlægger mellem 100 og 120 nye boligenheder i projektet," fortæller Jarle Villumstad, leder af Tress Asset Management.

Med Backe-kvartalet er planen at omdanne seks byggefelter med eksisterende bebyggelse ved havnefronten midt i Holmestrand. Ifølge planen vil dele af den eksisterende bebyggelse blive revet ned for at give plads til nye og mere tidssvarende bygninger. En vigtig, identitetsskabende bygning vil dog blive bevaret - det gælder Kullboden, som er en lagerbygning i tegl opført i 1910.

Vi vil transformere Kullboden, så den som en af Holmestrands mest ikoniske bygninger vil føje en særlig autenticitet til oplevelsen af den nye havnebydel. Det vil vi gøre ved at bevare facaden, men åbne den mod havnefronten, så bylivet trækkes ind i bygningen, der fremover vil byde på butikker, caféer og restauranter i tæt kontakt med vandet.
Anders Strange, stiftende partner og daglig leder af vores kontor i Oslo.
Backe Kvartalet Holmestrand View 2 AART architects

Ud over en revitalisering af Kulboden vil den nye havnebydel byde på fem såkaldte Søhuse med butikker, caféer og restauranter i gadeplan og lejligheder med havudsigt på de øvre etager. Hjertet i havnebydelen bliver Backe Gabrielsens Plass, som bliver et intimt torv i læ for vinden i kraft af de nye Søhuse.

Det forventes, at Holmestrand kommune vil behandle reguleringsforslaget i løbet af indeværende år.