Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 09.02.2022

Aarhus Kommune giver grønt lys til ny universitetscampus

Med Aarhus Kommunes godkendelse af lokalplanen for den nye campus på Katrinebjerg kan vi videreføre transformationen af det tidligere erhvervskvarter til en byintegreret campus, der sammen med den eksisterende Universitetspark og kommende Universitetsby vil udgøre fremtidens Aarhus Universitet Campus.

Campussen på Katrinebjerg tager udgangspunkt i en ny bystruktur, der – i modsætning til det pragmatiske design defineret af de tidligere virksomheder i kvarteret – vil tilbyde rekreative offentlige rum, en mangfoldighed af funktioner og bedre forhold for bløde trafikanter. Biodiversitet vil være højt prioriteret med en park i hjertet af campussen og beplantning som en integreret del af bygninger og offentlige rum. Hertil kommer et nyt campusstrøg, der skal forbinde campus, ikke kun internt, men også udadtil med byen samt Universitetsparken.

En central del af den nye campus bliver INCUBA Next, der vil stå som et fyrtårn for energien og entreprenørskabet på campussen – ikke som en direkte del af universitetet, men som en udviklingshub for tech-virksomheder. Med sine 20.000 kvadratmeter fordelt på 18 etager med et modulært arbejdsmiljø vil INCUBA Next således skabe de perfekte rammer for morgendagens innovative tech-iværksættere. Og med sin offentlige stueetage, arkitektoniske detaljering og afstemte materialevalg vil bygningen få et liv og en kvalitet tro mod sin centrale beliggenhed og sit innovative formål.

Vi er naturligvis stolte over at rådgive FEAS i planlægningen af ​​campussen og INCUBA i designet af INCUBA Next. I sidstnævnte har vi rådgivet INCUBA gennem hele processen. Først som arkitektfaglig rådgiver, hvor vi har designet bygningen fra helhed til detalje og udarbejdet både dispositionsforslaget og udbudsmaterialet – og i dag som bygherrerådgiver sammen med Rambøll, hvor vi vil på INCUBAs vegne vil følge byggeriet tæt og indgå i en løbende dialog med entreprenørteamet bestående af A. Enggaard, COWI og Adept.

1 So Me Lokalplan Katrinebjerg
Håndskitse af den nye campus på Katrinebjerg, hvor det nye campusstrøg vil forbinde campussen både indadtil og udadtil mod såvel byen som den eksisterende Universitetspark.
2 So Me Lokalplan Katrinebjerg
Biodiversitet vil være højt prioriteret med en park i hjertet af campussen og beplantning som en integreret del af bygninger og offentlige rum.
3 So Me Lokalplan Incuba Next
Som en del af den nye campus vil INCUBA Next rejse sig som et vækstfyrtårn på 18 etager, hvor et modulært arbejdsmiljø vil skabe de perfekte rammer for morgendagens innovative tech-iværksættere.