Urban+

Ambitionen med Urban+ var at skabe nyt liv på Lilletorget i centrum af Oslo og engagere borgere og besøgende i mødet med det nye kontortårn, som med flere offentlige funktioner rummer potentialet til at blive et nyt pulserende byrum.
 
Lilletorget i Oslo er forældet, og det eksisterende byggeri overholder ikke gældende miljøstandarder. Urban+ tænkes derfor som et 25 etagers kontorhus formet af byens liv og puls. Det trækker byens liv ind under sig og rejser sig i frit svævende planer toppet med en offentlig taghave med 360 grader udsigt over Oslo. Under huset skabes et overdækket torv, der inviterer til ophold og giver mulighed for en bred vifte af offentlige events. Læg dertil film- og lysprojektioner, som kan kastes op på facaden og på den måde skabe en levende, lysende ramme om Lilletorget – et af byens centrale torve.
 
En fireetagers base danner rygraden for torvets liv og aktiviteter. Mod nord er basen trukket ind under huset, mens den mod vest strækker sig ud mod en park og mod øst mod koncerthuset Oslo Spektrum. Ud over at danne ramme om torvet formidler basen således også overgangen fra byens urbane puls til parkens rekreative atmosfære. Oven på basen rejser huset sig i to kubiske bygningsvoluminer. Roteret 45 grader i forhold til hinanden skaber de to bygningsvoluminer optimal udsigt mod både byen og parken.