SUN-AIR Aviation Group HQ

Himlen og hangaren har inspireret til designet af SUN-AIR Aviation Groups nye hovedkontor i Billund Lufthavn. Resultatet er et åbent og ikonisk hovedkontor for det danske, familieejede flyselskab.
 
SUN-AIR Aviation Group opererer i de høje luftlag, så hvorfor ikke bringe himlen ned i deres organisation? Det er tanken bag det nye hovedkontor, der inspireret af himlen åbner organisationen indadtil og udadtil føjer en stærk signatur til lufthavnslandskabet. Udtrykket er enkelt og ekspressivt på samme tid. For eksempel er hovedkontoret indrammet af en stor tagflade klædt i aluminium, der omslutter de fem etager og i sin form og forskudte linjer fortolker de omkringliggende hangarer.
 
Læg dertil den perforerede facade, hvor skyformationer trækker referencer til SUN-AIR Aviation Groups virke i luften. Den perforerede facade er endvidere designet, så den i sommerhalvåret fungerer som solafskærmning, mens den i vinterhalvåret, når solen står lavt på himlen, skaber et diffust, blændfrit lysindfald i kontorrummene. I designet af hovedkontoret går et sundt og stimulerende arbejdsmiljø på den måde hånd i hånd med tanken om at markere SUN-AIR Aviation Group i det omgivende lufthavnslandskab.
 
Det nye hovedkontor indfrier SUN-AIR Aviation Groups mangeårige ønske om at samle de administrative ansatte i Billund på én lokation – som en åben og moderne organisation med et tæt samspil mellem de forskellige afdelinger. Indadtil fremstår hovedkontoret således som et åbent kontormiljø, hvor et centralt trappeforløb forbinder de fem etager, mens glasvægge skaber visuel kontakt på hver etage. I stueetagen ligger en foyer og et udstillingsområde med flyselskabets historie, mens de øvre etager danner ramme om åbne kontorområder kombineret med mindre cellerumskontorer. En variation af rum, der motiverer til både fordybelse og samarbejde på tværs af organisationen.

Vi oplever allerede fordelene ved at være samlet under samme tag i varierende og tæt forbundne arbejdszoner. Det skaber synergi og motiverer til samarbejde på tværs af vores organisation. Med den markante facade står vi samtidig stærkere i billedet af Billund Lufthavn, ligesom vi har fået udsigt over indflyvningen til lufthavnen, hvilket skaber en helt særlig stemning for både vores medarbejdere og besøgende.
Kristoffer Sundberg / CEO i SUN-AIR Aviation Group