Østeråparken

Østeråparken bliver med sine grønne fællesområder en rekreativ oase tæt på Aalborgs bykerne. Udlejningsejendommen binder dermed byen sammen på ny, mens den med sin bredt favnende arkitektur også indfrier Lærernes Pensions socialt økonomiske sigte.
 
Østeråparkens ydre facade præges af bruneret aluminium, der afspejler ejendommen som en dynamisk forlængelse af Godsbanen, hvor de rustne jernbaneskinner pletvist er bevaret. Arkitekturen sender dermed klare referencer til bydelens fortid, som den nostalgisk inddrager i sin nyfortolkning af området, der ikke længere præges af hvinende, pulserende tog, men danner rammerne om en oase midt i byen.
 
Facaden markerer nemlig en overgang fra byens livlige summen til et rekreativt område, hvor et stort grønt areal lader beboerne trække sig tilbage og nyde naturens ro. Her hersker kun lyden af børnelatter fra det centralt placerede legeareal, voksensnak fra samtalebænkene og den rislende lyd fra den genetablerede Østerå, der løber på tværs af gården og på idyllisk vis afslutter indramningen af det inspirerende miljø.
 
Inspiration kan beboerne også hente i lejlighederne, som alle er indrettet med gårdvendte opholdsrum og altaner. Lejlighederne varierer i størrelse fra 40 til 95. kvm. og henvender sig derfor til alt fra studerende over pensionister til børnefamilier og singler, hvorfor bygherres målsætning om en høj udlejningsprocent på ejendommen understøttes. Østeråparken er ikke blot endnu et centralt beliggende ejendomskompleks; det er en oase i en bydel i rivende udvikling, hvor beboerne får glæde af det væld af muligheder, som den unikke kombination af by og natur skaber. 

Når vi bygger udlejningsejendomme, så skal høj kvalitet i byggeriet, attraktiv beliggenhed og et godt afkast gå op i en højere enhed – og det lever dette projekt op til.
Henrik Walther Mogensen / Finansdirektør i Lærernes Pension