Musholm

Udvidelsen af Musholm indfrier Muskelsvindfondens mangeårige drøm om at skabe et internationalt førende ferie- og sportscenter for mennesker med handicap. Kåret til verdens mest universelle byggeri og fremhævet verden over som et nybrud inden for tilgængelig arkitektur har udvidelsen styrket fortællingen om Muskelsvindfonden som en fremsynet handicaporganisation.
  
Det udvidede Musholm med en ny multihal og 24 nye ferieboliger har vist, hvordan arkitektur ved at skabe plads til forskelle – i stedet for at udligne forskelle – kan højne livskvaliteten for mennesker med handicap. Med sin socialt inkluderende arkitektur har ferie- og sportscentret sat en ny dagsorden i en væsentlig samfundsdebat. Hædret af Den Internationale Olympiske Komité, udstillet på Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig og omtalt mere end 400 gange i danske medier alene det første år efter indvielsen har det sat fokus på, hvordan det er muligt at skabe bevægende bygninger og byrum, der beriger alle mennesker uanset handicap.
   
Det udvidede Musholm er samtidig et bevis på, hvordan arkitektur kan gøre en social forskel samtidig med at skabe økonomisk udvikling for en region. Med sin nye multihal og ferieboliger er Musholm blevet et sted for både familier og store sportsevents, og Visit-Vestsjælland forventer på den baggrund, at ferie- og sportscentret vil løfte den internationale turisme i regionen med 10 procent. Det svarer til en estimeret vækst i turismeomsætningen på 35 millioner kroner om året og betyder, at udvidelsen efter blot tre år vil have betalt sig selv tilbage.

Det her fantastiske sted viser jo med al tydelighed, at bygninger sagtens kan være smukke, når de skal være handicapvenlige. Man får jo virkelig lyst til at være her.
Mette Bock / Kulturminister