Kilen

Med et slankt kileformet design hæver Kilen sig over trafikken og jernbanens støj og styrker med sine enestående udemiljøer fællesskabet mellem beboerne i de 157 ungdomsboliger.
 
I et grønt kileformet område omkranset af en trafikeret hovedvej til den side og jernbanen til den anden, har udfordringen været at skabe et attraktivt og støjskærmet boligmiljø for en privat bygherre. Forslaget tænkes derfor som et kileformet højhus, der hæver sig over støjen og skaber unikke udemiljøer.
 
Som en vertikal ungdomsby fordeler boligerne sig omkring en glasoverdækket lysgård, mens et landskab af fællesterrasser slynger sig rundt om huset for at kulminere i 12. etagers højde. Fællesskabet er omdrejningspunkt for designet af huset, der indadtil bindes sammen af lysgården og udadtil af terrasserne, der som et dybt diagonalt snit bryder facaden og åbner huset i treetager mod byen. Det diagonale snit er nøje afstemt solens gang i løbet af dagen, således at terrasserne skaber gode muligheder for udeophold fra tidlig morgen til sen aften. Læg dertil gyldne, reflekterende loftpartier, der får huset til at lyse op i bybilledet om aftenen og natten.
 
Ved at rejse ungdomsboligerne i højden skabes et minimalt fodaftryk på grunden for at give størst muligt rum for de grønne omgivelser. Ankomsten og parkeringen er desuden placeret mod nord på skyggesiden af huset for at skabe solrige, grønne uderum mod syd. En grønne park omfavner huset og tilføjer grunden en rekreativ kvalitet og stemningsuld atmosfære, mens en tæt bevoksning af høje træer fungerer som naturligt støjværn mod jernbanen og hovedvejen.