Horisonten

Det nye boligbyggeri på Nordhavnen i København bygger på en vision om at forbinde byen med vandet. Med sin offentlige stueetage og promenade trækker Horisonten byens liv helt ud til vandkanten, mens det med sine udstrakte altanforløb åbner sig 360 grader mod omgivelserne  nøje afstemt byen på den ene side og vandet på den anden.
 
Relationen til Indre Nordhavn skaber forslaget med sin æstetiske fremtoning, der henvender sig til det omkringliggende miljø. Den byvendte facade er med sin savtakkede facon moduleret efter byens rå karakter, mens facaden vendt mod vandet med sine rene horisontale linjer går i dialog med pakhusene og vandet. På den måde opleves bygningen fra alle sider som en forlængelse af dens kontrastfyldte kontekst, og den formår at indskrive sig som en naturlig del af lokalområdets fortælling.
 
Arkitekturen fordrer det sociale møde mellem besøgende og beboere ved en åben stueetage med både offentlige og private sfærer. Her integreres offentlig passage gennem bygningen ned til vandet ved at føre det grønne loop ind i gården og videre ud på den anden side. Dermed skabes et naturligt flow i overgangen fra by til vand.
 
Over stueetagen svæver den lette bygning bestående af lyse og rummelige lejligheder, der forlænges ud på de store terrasser. Boligerne understøtter dermed drømmen om et liv ved vandet. Terrasserne fungerer desuden som passiv solafskærmning, og i stueetagen skaber de overdækkede, offentlige arealer, hvor cafégæster kan nyde udsigten over vandet i skygge for solen. Forslaget er således skabt til at styrke det sociale møde mellem beboere og besøgende – derude hvor byen møder vandet.