Glasmuseet Ebeltoft

Udvidelsen af Glasmuseet Ebeltoft åbner ikke alene museet mod omgivelserne. Den skaber også helt nye muligheder for at formidle glaskunstens forunderlige verden og positionere museet som dynamisk centrum for internationale kunstnere.
 
Siden 1986 har Glasmuseet Ebeltoft præsenteret moderne glaskunst i verdensklasse. Først i den statelige Toldbod fra 1921 og fra 2006 tillige i en moderne fløj. Med den nye udvidelse føjes et nyt kapitel til museets fortælling om glaskunstens verden. Med respekt for museets historie tilpasser udvidelsen sig de eksisterende bygninger. Den forbinder bygningerne og samler museet i et generøst hovedgreb, der føjer en samlet identitet til museet og åbner det inviterende mod omgivelserne.
 
Det bærende element er tagskiven, der er udformet som en cirkel og beklædt med glas. Tagskivens passive, solafskærmende egenskaber gør det muligt at udføre udvidelsen med én stor glasfacade, så det udvidede museum får et let og transparent udtryk. Museumshaven og Toldboden kan ses gennem udvidelsen, hvis lette glasstruktur giver en oplevelse af tagskiven som et skulpturelt, svævende element. Læg dertil, at tagskiven bliver et unikt udsigtspunkt, hvor gæster kan nyde udsigten over Ebeltoft Vig.
 
Den cirkulære udvidelse forbinder de eksisterende bygninger ved hjælp af et transparent glasforløb, som skaber et enkelt og elegant rumforløb med helt nye muligheder for formidling af glaskunsten gennem etableringen af nye udstillingsarealer, fleksible foredragssale og publikumsfaciliteter knyttet til arbejdende værksteder. Dertil kommer overnatningsmuligheder i tilknytning til værkstederne, som styrker museets position som dynamisk centrum for internationale glaskunstnere.

Glasmuseet Ebeltoft har behov for mere plads – til vores formidling, til vores udstillinger og til at servicere vores mange gæster. Den nye tilbygning fra AART giver os alt dette. I tilgift giver den os en bygning, der rummer overraskelsen og pirrer nysgerrigheden. Tilbygningen har respekt for det eksisterende, men tvister det klassiske på en tidssvarende måde.
Dan Mølgaard / Museumsdirektør hos Glasmuseet Ebeltoft