Filmby Aarhus

Udvidelsen omdanner ikke alene Filmby Aarhus til Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder. Den vender også vrangen ud på filmbyen og skaber et byrum af internationalt format – formet af morgendagens digitale muligheder.
  
Leg med byrummet, og skab en bygning med rum for innovation og inspiration for virksomheder inden for den digitale visuelle branche. Det er visionen for udvidelsen af Filmby Aarhus på Sydhavnen i Aarhus, hvor en ny bygning føjer yderligere 4.400 kvadratmeter til den eksisterende filmby, mens et nyt byrum vender vrangen ud på filmbyen og inviterer til leg og læring, bevægelse og fordybelse – det hele sat i scene af morgendagens digitale muligheder.
 
Som et kreativt kraftcenter for film- og medieproduktion rummer Filmby Aarhus to filmstudier og mere end 80 medievirksomheder. Filmbyen er en væsentlig drivkraft for film- og medieproduktionen, ikke alene i Jylland, men hele Danmark, og den nye bygning er derfor designet til at imødekomme fremtidens muligheder inden for film- og medieverdenen. Den er designet til at gå i dialog med den eksisterende del af filmbyen og skabe  synergi på tværs af de mange funktioner og kontorlejemål. Med den nye bygning vil filmbyen derfor træde endnu tydeligere i karakter som et sted, der inviterer til innovation, samarbejde og kreativitet inde for den digitale visuelle branche.
 
Med udvidelsen bliver Filmby Aarhus dog mere og andet end et sted for film- og mediefolk. Det bliver et sted for alle borgere og besøgende i Aarhus. Med et nyt offentligt byrum vil filmbyen række ud over sig selv og blive en ny destination i byen, hvor unge som ældre kan lege sig til viden om den digitale verdens mange muligheder. Det sker gennem en bred vifte af interaktive kunstinstallationer. Som eksempel kan nævnes The Wind, hvor vinden omsættes til levende lysformationer i byrummets belægning, The River, hvor bølger af lys løber nedad af trappen til havnen, og The Gallery, hvor den nye bygning lyses op og forventes at blive Europas største filmlærred med mulighed for at vise film af både lokale og internationale talenter.

AART er valgt til opgaven, da de forstår den kompleksitet og det innovationsfelt, som virksomheder og uddannelser i filmbyen udspringer af. Deres opgave bliver at skabe en bygning, der imødekommer fremtidens tendenser inden for kulturaktiviteter, film- og medieverdenen og det miljø, der skabes i og omkring bygningerne i filmbyen.
Carsten Holst / Chef for Filmby Aarhus