Danmarks Rostadion

Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø indfrier visionen om at skabe et rostadion i international særklasse, hvor eliten møder bredden, og rosportens klassiske discipliner møder andre former for idræt i balance mellem søen og skoven.
   
Det nye nationale rostadion strækker sig langs Bagsværd Sø og rummer et trænings- og konkurrenceanlæg med dommertårn og tribuner. I hjertet af anlægget ligger et rocenter med bådhal, værksted, træningsfaciliteter, møderum og administration. Rocentret udgør omdrejningspunktet for rostadionets alsidige aktiviteter. I stedet for at grave sig ned i landskabet er rocentret bygget op fra bådhallens grid-struktur til et transparent hus klædt i træ. Samtidig trækkes overgangen mellem søen og skoven helt ind i rocentret. Skråningen mod søen flyder således tværs gennem huset og udfordrer den rumlige oplevelse med varierende højder og konstante kig ind i skoven og udover søen.
 
I tillæg til rocentret etableres også et dommertårn. Inspireret af søens horisontalitet og skovens vertikalitet rejser tårnet sig som en skulpturel trækonstruktion. Facadens vertikale trælameller refererer til rocentret og giver det et opadstræbende udtryk som kontrast til tribunernes udstrakte linjer. Med sine materialer og enkle former tilpasser tårnet sig på den måde omgivelserne, men adskiller sig samtidig fra dem, så det opleves som et visuelt pejlemærke set fra søen. Læg dertil, at tårnet mod skoven har integreret en klatrevæg og ribber til udendørs træning. Sammen med den overdækkede terrasse gør det tårnet til en oplagt udflugtsmulighed for en bred vifte af besøgende.

Roning, kano og kajak er idrætsgrene, hvor Danmark er blandt de bedste i verden. I dag fejrer vi en stor milepæl i et fælles og mangeårigt ønske om nye, unikke faciliteter til både breddeidrætten og elitemiljøet her ved Bagsværd Sø. Det er et flot projekt, som rækker ud til hele hovedstadsregionen.
Frank Jensen / Overborgmester i Københavns Kommune og formand for Team Danmark