Cold Hawaii Inland

Inspireret af Thys særegne kvaliteter åbner Cold Hawaii Inland for nye perspektiver på at tiltrække turister og beboere. Udvidelsen af det nordiske surferparadis styrker dermed områdets lokale sammenhængskraft og fremtidige udviklingspotentiale.
  
Den danske vestkyst og det kolde, nordiske bølgebrus er centrale elementer i fortællingen om Cold Hawaii – et surferparadis opdaget i 1980'erne. Her er palmer skiftet ud med græsbeklædte klitter, og det er netop de omgivelser, som forslaget til Cold Hawaii Inland forholder sig til for at styrke og genopfinde Thys identitet.
 
Ved at udnytte Thys unikke kvaliteter tager forslaget udgangspunkt i det udviklingspotentiale, som er forankret i områdets kultur og natur. Fra vandet fornemmes identiteten ved forslagets mange udsigtstårne, som er inspireret af Limfjordens fyrtårne. Her fortæller de historien om sammenhæng på tværs af kysten, mens de på land fungerer som læ på den vindblæste vestkyst. Her kan turister og beboere følge med i havets bølgegang, studere den lokale fauna, observere det rige fugleliv og finde indre ro med udsigt til den udstrakte horisont.
 
Forslaget bruger på den måde vandet og det fællesskab, der opstår omkring det, til at samle Thy i en stærk og sammenhængende fortælling – med lokale rødder og international rækkevidde. Den vision formidler forslaget ved et materialevalg, der bygger på principper om rå, ubehandlede flader, der naturligt flyder sammen med naturens smukke farvepalette. Resultatet er minimalt vedligehold og maksimal følelse af at interagere med naturen – selv i mødet med bygningerne.