Hos AART architects rækker vores arbejde med arkitektur langt ud over det at designe bygninger. Det handler i lige så høj grad om at dokumentere, hvad vi skaber af muligheder gennem arkitekturen.

 
Med 150 ansatte i Aarhus, København og Oslo er vi en af Danmarks førende arkitektvirksomheder. Vi er drevet af projekter, hvor der er noget på spil for bygherrer og samfund. Vi arbejder derfor på tværs af traditionelle typologier og er i dag engageret i udviklingen af mere end 1.000.000 kvadratmeter i hele Norden – heriblandt markante projekter som den nye campus for Aarhus Universitet, Vikingtidsmuseet i Oslo og Nordens største byggeprojekt, Stavanger Universitetssygehus.
 

 
Vores arbejde med arkitektur rækker langt ud over det at designe bygninger og byrum. Det handler i lige så høj grad om at dokumentere, hvad vi skaber af muligheder gennem arkitekturen. Det sker blandt andet i samarbejde med Alexandra Instituttet, som gennem årene har dokumenteret, hvordan vi med projekter som Musholm har styrket livskvaliteten for mennesker med handicap, Kulturværftet har revitaliseret Helsingørs havnefront og VUC Syd har løftet skoletrætte unge fra understøttelse ind i uddannelsessystemet.

 
Byer og bygninger er blandt de mest kraftfulde katalysatorer i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. Derfor arbejder vi strategisk med at åbne for nye perspektiver på, hvordan bygninger kan tilpasse sig klimaet og naturen bringes ind i byer. Vi er blandt andet partner i den internationale bæredygtighedstænketank Sustainia og er engageret i flere forskningssamarbejder med Aarhus Universitet. Et bæredygtigt fokus, som vi gennem årene har omsat til projekter med prisbelønnede perspektiver – for eksempel Inspiria Science Center syd for Oslo kåret til et af verdens mest bæredygtige byggerier af FN.

 
IOC Award. IPC Distinction Award. IAUD Grand Award. Green Good Award. Energy Globe Award. WAN Residential Award. Architizer Award. Best on Archilovers. Plan Award. MIPIM Award. German Design Award. WAN Sport in Architecture Award. Iconic Award. Gennem årene har vi skabt projekter, som har vakt interesse langt ud over Norden. Projekter, som er blevet hædret, ikke alene for deres æstetiske kvaliteter, men særligt deres evne til at skabe muligheder for mennesker og samfund – heriblandt Vandkanten i Stavanger udråbt til verdens bedste boligbyggeri af World Architetcure News.