Vinder konkurrencen om at tegne beboer- og kulturhus i København

10.07.2019 / I samarbejde med KPC og By & Havn skal vi udvikle et nyt beboer- og kulturhus i Ørestad Syd i København. Byens Hus, som det hedder, skal danne ramme om nye fællesskabs- og fritidsaktiviteter for folk i alle aldre i bydelen.
 
Side om side med en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange skal Byens Hus opføres i naturskønne omgivelser, så det bliver et sundt og stimulerende samlingspunkt for bydelens beboere. Visionen for huset er at samle bydelens fællesfunktioner under samme tag, så nye synergier og muligheder opstår i samspillet mellem beboerne.
 
Byens Hus bliver 2.500 kvadratmeter, og byggefeltet vil derudover rumme en daginstitution på 2.200 kvadratmeter og cirka 85 boliger fordelt på 6.700 kvadratmeter. Foruden at fungere som fælleshus for beboerne i området vil Byens Hus også blive et kulturhus for hele bydelen.
 
”Byens Hus bliver et samlingspunkt for borgerne i Ørestad Syd og skal danne ramme om kultur- og fællesskaber for folk i alle aldre. Vi ser frem til at se livet trives og arrangementer opstå på denne baggrund,” fortæller Franciska Rosenkilde, Kultur- og Fritidsborgmester i Københavns Kommune.
 
Læs mere om Byens Hus