Vi skaber en arktisk helhedsplan for Tromsø havnefront

08.10.2018 / Sammen med Peab Eiendomsutvikling Nord åbner vi for nye perspektiver på udviklingen af Tromsøs havnefront. Det sker med en ny helhedsplan, der skal bidrage til at indfri Tromsø Kommunes vision om at positionere sig som arktisk hovedstad.
 
Med helhedsplanen indfrier vi kommunens ambitiøse klimamål, samtidig med at vi knytter skole, tilbud til børn og unge, butikker, kontorer og op til 1000 boliger tæt sammen. Læg dertil, at åbne pladser mellem bygningerne og offentlige stueetager giver rum for liv, mens bygningerne i både deres disponering, formgivning og materialevalg drager klare paralleller til de arktiske omgivelser.
  
"Med arkitekturen har det været afgørende for os at understrege Tromsøs arktiske identitet og ambitioner. Derfor har vi gjort en dyd ud af at analysere konteksten og på den måde skabt en helhedsplan med referencer til det omgivende landskab og samtidig med en bymæssig puls og tæthed, så livet i den nye og eksisterende del af byen flyder naturligt sammen," udtaler Torben Skovbjerg Larsen, partner i AART architects.