Vi deltager i konkurrencen om fremtidens seniorbofællesskab

23.05.2018 / Fremtidens bofællesskab for aktive seniorer. Det er visionen for et nyt seniorbofællesskab, som Realdania skal opføre i Ringkøbings nye naturbydel. Hele 27 rådgiverteams ansøgte om at komme med i idé- og projektkonkurrencen om at skabe rammerne for det nye og anderledes bofællesskab for seniorer. Et bofællesskab, der i stedet for at ligge isoleret og omslutte sig selv, skal åbne sig mod omgivelserne, så der opstår helt nye muligheder for et aktivt og attraktivt liv som senior – både inde og ude.
 
”Det har ikke været nemt at vælge mellem de mange kvalificerede ansøgninger. Men i sidste ende stod fire teams frem, som både har vist stor forståelse for målgruppens identitet, ønsker og behov, og en nyskabende tilgang til opgaven, der baserer sig på gode erfaringer fra andre projekter, der har handlet om at nytænke fællesskaber,” udtaler Jørgen Søndermark, projektleder i Realdania By og Byg.
 
Frem mod sommerferien vil vi sammen med Tækker Rådgivende Ingeniører, Gemeinschaft, Gustin Landskab og Jens Jensen Murer- og Entreprenør give vores bud på, hvordan visionen for fremtidens seniorbofællesskab kan forløses og føres ud i livet. Herefter krydser vi fingre for at blive blandt de to teams, som Realdania udvælger til at udvikle et konkret projektforslag på, hvordan bofællesskabet kan tage form. Det endelige vinderforslag forventes at blive offentliggjort til september, og går alt efter planen, vil de visionære seniorboliger stå klar til indflytning i 2020.
 
Læs mere om konkurrencen på Realdanias hjemmeside