Torben Skovbjerg anmelder udstilling om Reiulf Ramstad

15.05.2019 / Arkitekturmagasinet Arkitekten har i sit maj-nummer inviteret AART-partner Torben Skovbjerg til at anmelde udstillingen om Reiulf Ramstad i Utzon Center i Aalborg.
 
”Allerede inden man træder ind i den egentlige udstilling, ses arkitekten sidde med lukkede øjne, drømmende og fordybet. Det nordiske er ikke en stil, men en holdning, skriver han et sted.”
 
Sådan indleder Torben Skovbjerg anmeldelsen af udstillingen, der kaster nyt lys over én af Nordens største arkitekter, nemlig Reiulf Ramstad med tegnestue i Oslo. Udstillingen er den første i en ny udstillingsserie, I Arkitektens Verden, hvor Utzon Centret sætter fokus på arkitektur skabt i spændingsfeltet mellem det lokale og globale. Et spændingsfelt, som Torben Skovbjerg i anmeldelsen blandt andet indrammer med ordene:
 
”I den nordiske arkitektur ses denne søgen efter at forene natur og arkitektur særligt tydeligt og kobles med velfærdssamfundets demokratiske sigte. Måske er det derfor, Reiulf Ramstad og det nordiske vinder genklang verden over? Det peger i retning af en bæredygtig dagsorden og levemåde, der finder sine løsninger i en direkte og sanselig relation til den omgivende natur og fællesskaber.”
 
Læs hele anmeldelsen i det seneste nummer af Arkitekten
 
Foto: Niels Fabæk