Prækvalificeret til konkurrencen om nyt koldkrigsmuseum

28.082019 / Sammen Thøgersen & Stouby, SLA og Niras som underrådgivere er vi blevet prækvalificeret til konkurrencen om at tegne besøgscentret til Regan-Vest Danskernes Koldkrigsmuseum.
 
Når man om nogle år kan besøge et af landets mest hemmelige bunkeranlæg, bliver adgangen gennem et besøgscenter. Et center, som vil indeholde udstillinger, publikumsfaciliteter og et læringscenter til de ældste skoleklasser, og som vi er blevet prækvalificeret til at tegne i konkurrence med fire øvrige teams.
 
”Vi er meget tilfredse med den store interesse, der har været fra både danske og internationale firmaer, og med de mange gode ansøgninger har det været en vanskelig opgave at vælge de fem, vi nu går videre med. Den kommende opgave stiller store krav til budgiverne, og vi glæder os til at se, hvad de kommer med,” udtaler Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør på Nordjyllands Historiske Museum, som skal drive det nye koldkrigsmuseum.
 
Besøgscentret skal opføres i Rold Skov i Nordjylland, hvor det atomsikre bunkeranlæg har ligget gemt 60 meter under jorden i mere end 50 år. Opført i dybeste hemmelighed i 1960’erne var det skabt til at huse regenten, regeringen og de mest betydningsfulde embedsmænd i tilfælde af en tredje verdenskrig, og med det nye museum åbnes bunkeranlægget for offentligheden, der får mulighed for at dykke ned i et hidtil skjult kapitel af koldkrigstiden.
 
Konkurencen om det nye besøgscenter løber frem til januar 2020, hvor vinderteamet bliver offentliggjort.