AART vinder parallelopdrag om at udvikle bydel syd for Oslo

03.12.2018 / Vi har vundet parallelopdraget om at udvikle 70.000 kvadratmeter bolig, butikker og byrum i centrum af Ski nær Oslo. Bag opdraget står Ski Sentrum Utvikling AS, der med projektet ønsker at revitalisere bymidten.
 
Med vinderforslaget åbner vi derfor bymidten. Vi gør den attraktiv med en mangfoldighed af bygninger og byrum, og vi gør den levende gennem et cirkulationsprincip, der bygger videre på byens eksisterende strukturer. På den måde ledes borgere og besøgende ind i bydelen, så der skabes et summende liv på gadeplan. Et levende ”bygulv”, som vi tilmed løfter op i højden i form af et grønt taglandskab.
 
Med vinderforslaget viser vi således, hvordan det er muligt at bringe bymidten i spil som en katalysator for den fremtidige udvikling af Ski. Vi viser, hvordan en variation af bygninger og byrum kan gøre Ski attraktiv, ikke alene for sin nærhed til Oslo, men også for de urbane muligheder, som byen selv byder på. De muligheder ser vi nu frem til at forløse i et ambitiøst samarbejde med Ski Sentrum Utvikling AS.
 
Læs mere om Ski centrum