AART transformerer historisk skole i Aarhus

18.12.2018 / N.J. Fjordsgade Skole har i mere end 100 år tjent som skole på Frederiksbjerg. Men med etableringen af den nye Frederiksbjerg Skole har den udtjent sit formål. Vi har derfor renoveret og transformeret den bevaringsværdige bygning til et forenings- og fritidshus, hvor aarhusianerne fremover kan dykke ned i alt fra e-sport, yoga og boksning til undervisning i kreative, sproglige og musiske fag.
   
"AART har set muligheder, som vi ikke selv har set. Det er sin sag at transformere en skole fra begyndelsen af 1900-tallet til nye anvendelige rumligheder, som tilgodeser nutidens krav og behov, og her har AART ydet en meget kompetent rådgivning," udtaler Niels Rask fra Aarhus Kommune Sport & Fritid, der er bygherre på projektet.
 
Vi har samarbejdet med Tækker Rådgivende Ingeniører og AART designers som underrådgivere på renoveringen og transformationen af den 6.000 kvadratmeter skole, der stammer fra 1910 og er erklæret bevaringsværdig. Med en mere end 100 år gammel bygning har det været et krævende og komplekst projekt, hvor nye trappekerne er etableret, gammelt tømmer er udskiftet i konstruktionerne og meget mere. Det hele med fokus på at opdatere bygningen i henhold til alle gældende myndighedskrav - og vel at mærke uden at gå på kompromis med dens bevaringsværdige kvaliteter. 
   
"N.J. Fjordsgade Skole står som et smukt eksempel på dansk bygningskultur, og det har den gjort i mere end 100 år. Vi er derfor gået ydmygt til opgaven og har i respekt for de historiske rammer efterladt et så lille aftryk som muligt. For os har det været afgørende at fremhæve de mange kulturbærende værdier, samtidig med at vi har bragt bygningen i spil på ny," udtaler Mikkel Seier Christoffersen, leder af vores transformationsteam.
   
Læs pressemeddelelsen
 
Læs projektbeskrivelsen