AART architects tegner markant projekt på Aarhus Ø

22.12.2016 / Vi har med ’Nicolinehus’ vundet udbuddet om et markant bolig- og erhvervsbyggeri i hjertet af Aarhus Ø - lige ud til den gamle lystbådehavn og det kommende havnebad. Vi har vundet udbuddet i samarbejde med ejendomsudvikler Bricks ud fra tanken om at skabe et pejlemærke for den videre udvikling af Aarhus Ø, så havnebydelen bliver til glæde og gavn for alle aarhusianere.
   
”Med Nicolinehus tager vi midtbyens mange kvaliteter, fortolker dem på ny og tilpasser dem livet ved vandet. Alt sammen med fokus på at skabe et tæt samspil med resten af byen og trække byens liv helt ud til vandkanten - rum til ophold og oplevelser, som Aarhus Ø savner i dag,” fortæller Anders Strange, partner i AART architects.
  
Det betyder blandet andet, at hele stueetagen i den terrasserende bygningsstruktur åbner sig mod byen med caféer, spisesteder, livsstilsbutikker og dagligvarebutikker. Det samme gør gårdhaverne, der inspireret af midtbyens gamle karréer bliver grønne åndehuller for både beboere og besøgende. På sigt er ambitionen derudover at skabe en havnelund mellem Nicolinehus og lystbådehavnen og en havnerambla hele vejen langs lystbådehavnen.
   
”Vi lever af - og for - at skabe smukke rammer for liv. Det, synes vi, er lykkedes rigtig godt med Nicolinehus i tæt samarbejde med AART architects, der er et af landets allerstærkeste arkitektfirmaer,” fortæller Philip Foss, medejer i Bricks.
     
Vi har udviklet Nicolinehus for Bricks i samarbejde med Schønherr som landskabsarkitekt.
   
Se flere billeder af Nicolinehus