AART architects skal rådgive om nyt campus i Aarhus

12.01.2017 / Vi har vundet konkurrencen om at rådgive Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS) om transformationen af Aarhus Kommunehospital til et byintegreret campusområde for Aarhus Universitet, hvor en helt ny kombination af universitet, erhverv, boliger, butikker og offentlige formål vil skabe et alsidigt og attraktivt byområde med aktivitet fra tidlig morgen til sen aften. Vi har vundet konkurrencen med Møller & Grønborg, E+N og Trafikplan som underrådgivere. 
  
”Ved at behandle og fremhæve de bevarede bygninger med nye elementer bringes en livlighed ind i bebyggelsen, samtidig med at den kommer til at fremstå som et af landets arkitektonisk set allermest markante byområder. Bygningerne og området ved kommunehospitalet har det samme potentiale som det ikoniske gule universitetsbyggeri på den anden side af Nørrebrogade. Det er født ud af samme DNA og er allerede rodfæstet i historien og bevidstheden hos folk efter 120 år som hospitalsområde,” fortæller fagdommer og professor ved Arkitektskolen i Aarhus, Tom Nielsen.
  
FEAS overtager det historiske hospitalsområde i 2019, hvorefter Aarhus Universitet begynder indflytningen af det nye campusområde på mere end 110.000 kvadratmeter.