Miele Showroom

Miele Showroom is located along the highway E45 near Vejle in Denmark and is designed as a compact volume that provides the framework for an open exhibition space with adjacent offices and conference rooms. Despite its compact volume, the building appears accommodating which is underlined by the large window facade that frames the exhibition space, invites visitors inside and merge indoors and outdoors.
 
The building is basically designed as a sharp, sculptural cube of glass, concrete and expanded metal and is characterized by its modern, sharp-edged idiom, focusing on the essence and avoiding any disturbing effects. In this way, the shoowroom appears as a pure and clarified building structure with a strong, architectural statement and clear coherence between material and structure. In addition, the building has implemented heat recovery, natural ventilation and two-layered thermo glass in order to ensure a healthy indoor climate.