Vikingtidsmuseum

Vikingtidsmuseet i Oslo hører til Norges mest besøgte kulturhistoriske museer. Med sine unikke fund fra vikingetiden, heriblandt verdens ældste og bedst bevarede vikingeskibe, rummer det Norges mest betydningsfulde bidrag til verdens kulturarv og er af engelske The Times blevet kåret til et af verdens 50 vigtigste museer.
 
Med udvidelsen er visionen at løfte kulturarven og føje en ny dimension til oplevelsen af museet. Det sker ved at føje et cirkelslag til museet, så nyt og gammelt forenes i et klart og karakterfuldt greb. Med cirkelslaget åbnes museet mod omgivelserne samtidig med at der skabes en ny ikonisk signatur, så der opstår nye muligheder for at tiltrække besøgende – faktisk forventes det at fordoble besøgstallet til 800.000 om året.
 
Læg dertil, at udvidelsen løfter Vikingtidsmuseet fra et nationalt museum til et internationalt førende videnscenter for formidling af vikingetiden. Et videnscenter, hvor besøgende på legende og levende vis vil bevæge sig gennem vikingernes verden og se vikingeskibene i et nyt helhedsperspektiv – fra det åbne arkadeforløb til de brede siddetrapper, der giver mulighed for at bevæge sig ned på niveau med skibene og opleve dem helt tæt på.
 
Tilsammen giver arkaden og udstillingsrummene en mange facetteret fortælling om vikingetiden. Der opstår en vekselvirkning mellem det korte og længerevarende besøg, hvor besøgende bevæger sig ned i vikingernes verden fyldt med maritime eventyr, som bliver fremhævet af arkitekturen og udstillingsdesignet.

13000 m2

hvoraf 9.300 m2 er nybyg