Skolen på Duevej

Udvidelsen af Skolen på Duevej indfrier Frederiksberg Kommunes vision om at skabe en folkeskole, der bliver et aktiv for ikke kun eleverne, men hele lokalsamfundet – og samtidig opføres som Danmarks første DGNB-certificerede skole.
 
Med udvidelsen føjes nye funktioner og oplevelser til skolen, så der skabes et tæt samspil med det lokale forenings- og fritidsliv. Samspillet det lokale liv kommer også til udtryk i skolegården, der omdannes til en grøn oase med en bred vifte af aktivitetszoner. Et grønt landskab slynger sig langs skolegården og omkranser de mange aktivitetszoner, der motiverer kvarterets børn til leg og bevægelse.
  
I forlængelse heraf er den nye tilbygning formet som en let og lys bygningskrop med store vinduespartier, grønne taghaver og en facade klædt i træ. Med sine store åbninger eksponerer tilbygningen skolens liv og aktiviteter mod omgivelserne – ikke mindst i kraft af stueetagen, hvor en stor glasfacade giver kig til multisalen og videre til den bagvedliggende skolegård.
  
Oven på stueetagen hviler to øvre etager. Med sin rektangulære form, varierende vinduespartier og asymmetriske taghældning tilpasser etagerne sig den bevaringsværdige hovedbygning. Dertil kommer en lang række bæredygtige løsninger, som alle bidrager til at hæve barren for bæredygtigt skolebyggeri i Danmark og markere skolen som en pioner inden for sund og aktiv læring.