Pop-up togvogne

Pop-togvognene viser, hvordan midlertidig arkitektur kan give Aarhus en kreativ kant og fornyet liv til en af byens øde vejstrækninger.
 
Med ambitionen om at give fornyet liv til et øde industriområde i udkanten af ​​Århus midtby har vi blotlagt en gammel jernbane og designet flere pop-up togvogne. Resten af ​​2017 vil de danne ramme om en bred vifte af aktiviteter – fra et etværelseshotel til et offentligt drivhus, butikker for livsstilsmærker og valglokaler for det kommende lokalvalg.
 
Som flere større byer vokser Aarhus markant. En stigende urbanisering med det til følge, at tidligere industriområder omdannes til boligområder. Ofte går der dog lang tid, fra de politiske beslutninger træffes, til de føres ud i livet – så hvorfor ikke bruge denne periode produktivt og få det bedste af områderne, inden de bliver omdannet?
 
I samarbejde med den lokale, nonprofit organisation Givisme har vi sat os for at gøre netop dette. Sammen har vi taget et kreativt greb om et industriområde, der skal omdannes til boligområde, men i den mellemliggende periode ligger øde. Ved at designe flere forskellige pop-up togvogne har vi vist, hvordan midlertidig arkitektur kan åbne for nye perspektiver på en lokalbaseret og borgerinvolverende byudvikling.

Vi har designet togvognene, men borgere fra hele byen har hjulpet med at bygge dem. Borgere på tværs af alder og social baggrund har arbejdet sammen og gjort byggeprocessen til et fællesskabende element.
Anders Strange / Partner i AART architects