Naturcenter Hindsgavl

Naturcenter Hindsgavl inspirerer til friluftsliv og fællesskab i Hindsgavl Dyrehave. Som en ramme for naturskønne oplevelser vokser naturcentret ud af det bakkede landskab, og som det første naturcenter i Danmark er det opført som passivhus.
  
Naturcenter Hindsgavls tætte kontakt til landskabet kommer til udtryk i de vældige vinduespartier, de talrige terrasser og brugen af naturmaterialer, der slører grænsen mellem inde og ude. Læg dertil, at naturcentret vokser ud af ud af det bakkede landskab, hvorfra der er direkte adgang til det græsbeklædte tag, der fungerer som udsigtspunkt over dyrehavens rige naturliv. Med sin åbne rum og funktioner giver naturcentret mulighed for varierende aktiviteter i såvel trygge som mere udfordrende omgivelser, hvad enten det er morgen eller aften, sommer eller vinter.
 
Tro mod de naturskønne omgivelser er naturcentret designet som et fyrtårnsprojekt inden for bæredygtigt byggeri. Det er resultat af et tæt samarbejde med Middelfart Kommune og er opført som Danmarks første naturcenter, der overholder kravene til passivhusbyggeri. Energiforbruget er således markant reduceret, hvilket er blevet muligt ved at orientere og designe naturcentret i forhold til det lokale klima ved eksempelvis at benytte de store udhæng som solafskærmning, der både beskytter mod og drager nytte af sollysets varmepåvirkning.

Naturcenter Hindsgavl bliver uden tvivl et oplevelseshus, der bliver værd at besøge for borgere og besøgende – og så er byggeriet bæredygtigt både økonomisk, energimæssigt og i forhold til samspillet med den omkringliggende natur.
Steen Dahlstrøm / Borgmester i Middelfart