Fagerli Skole

Fagerli Skole ligger i naturskønne omgivelser ved foden af fjeldet i Larvik. Med sine 12.500 kvadratmeter er den blandt Norges største folkeskoler med fire spor fra 1. til 7. klasse. Klassetrinnene fordeler sig i en komposition af kvadratiske bygninger, som fra et indre fællestorv stråler ud mod et aktivitetslandskab. Ud over klassetrinnene indeholder skolen en børnehave, et familiecenter og en multihal, og skolen fremstår på den måde som et mangfoldigt læringsmiljø, der emmer af læring og aktivitet – inde såvel som ude.
  
Fællesrummet ligger i hjertet af skolen og fungerer i det daglige som et uformelt rum, der giver rum til fællesskab, fordybelse og kulturelle oplevelser og knytter skolen sammen til en social og funktionel helhed. Fællesrummet fungerer på den måde som et multifunktionelt rum, hvor trappeforløbene skaber en rigdom af nicher og plateauer, hvoromkring skolelivet udspiller sig, og de syv klassetrin fordeler sig på hvert sin etage i de tre kvadratiske bygningsvoluminer.
  
Skolen udmærker sig ved at samle de syv klassetrin i en dynamisk bevægelse, hvor man som elev starter nederst ved jorden og udvikler sig, mens man bevæger sig op gennem huset. Ved at placere de yngste klassetrin i stueetagen skabes samtidig et tæt samspil med børnehaven, der ligger som en selvstændig bygning ved ankomsten, så børnene oplever en glidende overgang fra børnehave til skole.