Åbyen

Rum til det moderne liv i tæt samspil med naturen. Det er tanken bag Åbyen, hvor villaer rejser sig som skulpturelle formationer med udsigt til livet og landskabet langs Grenåen.
 

 
Rige på udsigt og sollys / Åbyen er designet ud fra to enkle principper: bedst mulig udsigt og mest mulig sollys. Villaerne længst mod nord er derfor disponeret i tre etager, så der mellem villaerne mod syd skabes intime gårdrum med masser af sollys og gode mulighed for udeophold. Længst mod syd er villaerne disponeret i to etager, så de bagvedliggende villaer også får glæde af udsigten mod syd. For at styrke kontakten til åen og landskabet har villaerne længst mod syd desuden smalle, sydvendte haver, som grænser helt ned til åen.
 

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
En sammenhængende bydel / Bygget sammen på tværs af grundskel opleves villaerne som en sammenhængende bydel med tætte bymæssige rumligheder indadtil, mens det udadtil åbner sig mod det naturskønne landskab langs åen.
 
Stemningsfulde kontraster / En mørk base i natursten forankrer villaerne til stedet, mens de hvide skulpturelle former komplementeres af de varierende vinduespartier indrammet af lærketræ.