Vi skaber muligheder.

For os handler arkitektur om at skabe muligheder. Det handler om at udforske vores fælles omgivelser og udforme dem, så de giver os alle mulighed for at leve sundere, smartere og mere sammenhængende liv. Vi kobler derfor adfærd med arkitektur og arbejder undersøgende med, hvordan samfundet konstant former og forandrer sig – altid med fokus på at forløse det ofte skjulte potentiale, som ethvert projekt rummer.

Danske rødder. Nordisk rækkevidde.

Med mere end 100 ansatte fordelt på kontorer i Aarhus, København og Oslo er vi en af Danmarks førende arkitektvirksomheder. Vi arbejder ikke inden for en bestemt typologi, men engagerer os i projekter, hvor der er noget på spil for bygherrer og samfund. Projekter, hvor vi kan gøre en forskel og i dag bidrager til udviklingen af mere end 800.000 kvadratmeter i hele Norden – heriblandt prestigefulde projekter som Nicolinehus i Aarhus, Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø, den nye campus for Aarhus Universitet, Vikingtidsmuseet i Oslo og Nordens største byggeprojekt, Stavanger Universitetssygehus.

Muligheder med merværdi

Vores arbejde med arkitektur rækker langt ud over det at designe bygninger. Det handler i lige så høj grad om at dokumentere, hvad vi skaber af muligheder gennem arkitekturen. Vi vender derfor tilbage til vores opførte bygninger. Mærker dem og måler dem. Det sker blandt andet i samarbejde med Alexandra Instituttet, som gennem årene har dokumenteret, hvordan vi med projekter som Musholm har styrket livskvaliteten for mennesker med handicap, Kulturværftet har revitaliseret Helsingørs havnefront og VUC Syd har løftet skoletrætte unge fra understøttelse ind i uddannelsessystemet. Projekter, hvor vi har skabt muligheder med merværdi – såvel socialt som økonomisk.

Prisvindende samarbejder.

IOC Award. IPC Distinction Award. IAUD Grand Award. Green Good Award. Energy Globe Award. WAN Residential Award. Architizer Award. Best on Archilovers. Plan Award. MIPIM Award. WAN Sport in Architecture Award. German Design Award. Iconic Award. Gennem årene har vi sammen med bygherrer og samarbejdspartnere skabt stribevis af projekter, som har vakt interesse langt ud over Norden. Projekter, som er blevet hædret, ikke alene for deres æstetiske kvaliteter, men særligt deres evne til at sætte spor i samfundet og skabe muligheder for de liv, de er ramme omkring.

Bæredygtig livsstilspioner.

Byer og bygninger er blandt de mest kraftfulde katalysatorer i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. Derfor arbejder vi strategisk med at åbne for nye perspektiver på, hvordan bygninger kan tilpasse sig klimaet og naturen bringes ind i byer. Det gør vi dels gennem forskningssamarbejder med Aarhus Universitet og dels gennem vores engagement i den internationale bæredygtighedstænketank Sustainia, hvor vi er livsstilspioner i Sustainia Living – et globalt initiativ med fokus på at omsætte FN’s verdensmål til fremtidens forretningsmuligheder. I forlængelse heraf er vi medlem af FN's Global Compact, ligesom vi yder certificeret rådgivning som passivhusdesigner og DGNB-konsulent.

Partnergruppe og organisation.

AART architects blev etableret i 2000 af arkitekterne Anders Strange, Torben Skovbjerg Larsen og Anders Tyrrestrup. Siden er vi som virksomhed vokset betydeligt i omfang og størrelse. En vækst, som er blevet belønnet med fem gazellepriser, og som betyder, at gruppen af partnere i dag inkluderer de associerede partnere Thomas Pedersen, Nanna Flintholm, Rasmus Højkjær Larsen og Mads Nygaard. I det daglige og strategiske arbejde støttes partnergruppen af nøglepersoner med ansvar for drift, økonomi, kommunikation, forretningsudvikling og konceptudvikling – alt sammen med fokus på at skabe en kompetent og kommunikerende organisation.

AART magasiner.

Gå på opdagelse i vores mange magasiner, og bliv klogere på vores arbejde med at skabe muligheder gennem arkitekturen / Læs vores magasiner