AART architects vinder konkurrence om norsk museum

01.02.2017 / I 1800-tallet var Bergen den største træby i Europa, hvor huse i træ dannede ramme om travle torve og gader. De historiske bymiljø kan genopleves på Gamle Bergen Museum, som nu får et dansk islæt. Med SLA og Norconsult som underrådgivere har vi nemlig vundet projektkonkurrencen om at forene og formidle friluftsmuseets fortælling i en ny publikumsbygning.
  
”Den nye publikumsbygning tager ikke alene form efter de gamle træhuse. Den trækker også det historiske bymiljø ind i foyeren og indrammer kigget til friluftsmuseet. På én og samme tid vender den sig både udad og indad. Alt sammen med fokus på at give de besøgende en forsmag på den oplevelse, som venter,” fortæller Thomas Pedersen, leder af AART architects’ norske afdeling.
   
Publikumsbygningen fortolker det historiske bymiljø ved at fremstå som tre forbundne, men forskudte saddeltagshuse i træ. Tro mod byens kulturarv føjer det en ny dimension til museumsoplevelsen samtidig med at skabe en indre, rumlig sammenhæng. En sammenhæng, som understøttes af en centralt placeret amfitrappe, der inviterer til ophold og åbner udstillingsrummene på tværs af etagerne.